Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tiger ni om särskolan är integrationen långt borta!

/


Vad bra att det finns föräldrar som fortfarande orkar tänka och planera för sina barn med särskilda behov när det är så uppenbart att tjänstemän och politiker gett upp!

Annons

Efter att i flera år agerat vårdare, pedagog och jurist å mitt barns vägnar så har jag minimerat mitt engagemang. Kändes därför skönt att bli inbjuden till en informationskväll där man skulle presentera Gävle kommuns vision och ambition för, citat:”de kommunala skolorna i allmänhet och särskolorna i synnerhet.” Kommunen ställde upp med både tjänstemän och politiker.

När hela visonen kring mottagande av nyanlända barn och organisationen av Sätras skolor var klart hade man fortfarande inte nämt särskolan. Denna grupp är tydligen inte med i kommunens vision av integration. Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta men blev nog mest gråtfärdig över den nochalans som upp-visades.

Vid min direkta fråga hur kommunen skulle inkludera särskolebarnen i denna plan fick jag till svar att man undvikit detta eftersom föräldrar var trötta på att flytta runt sina särskolebarn.

Kära tjänstemän, ni har missförstått ert uppdrag. Ni kan inte undvika att göra en konsekvensbeskrivning och en analys över hur dessa barn påverkas bara för att föräldrar är trötta. Nu blev det uppenbart att detta totalt missats. Är man det minsta proffsig som kommun så gör man en ”pudel”. Den ny integratinssamordnaren kunde ju få sagt några tjusiga ord?

När man väljer att tiga om en grupp med svårigheter så är integrationen långt borta.

Kristina Lundström,

stolt mamma till Axel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons