Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjänstefel vid beslutet?

Angående Stortorget i Gävle. När kommunfullmäktige 2 mars 2009 behandlade ärendet om Stortorgets ombyggnation kom det fram många farhågor för kostnadsfördyringar på flera miljoner som det inte finns täckning för.

Annons

Kommunledningen med ansvariga politiker var inte bekymrade för detta. Kommunalrådet Blank var inte närvarande på fullmäktige; troligen för att inte i framtiden bli beskylld för att ha godkänt fördyringen.

Det råder visserligen ingen tvekan om att en viss upprustning av Stortorget behövs, men kostnaden för detta borde kunna minskas med enklare material och minimala förändringar då skatteintäkterna minskar i kommunen de kommande åren. Veckorna efter fullmäktigebeslutet avslöjade ju kommunledningen att skatteintäkterna minskar med 157 miljoner den närmaste tiden.

Om kommunledningen kände till detta vid beslutet utan att nämna det för kommunfullmäktigeledamöterna borde kommunrevisionen utreda om inte ett tjänstefel begåtts. Oavsett detta vet i alla fall kommunmedborgarna vilka personer de inte ska kryssa för på de kommunala valsedlarna vid nästa års val.

Dessutom är det nog dags att begränsa cykel-åkandet på Stortorget, nu när ombyggnaden har kommit igång, för att underlätta för gångtrafikanter och rörelsehindrade.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons