Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjejer lär sig självförsvar och vi killar ska diskutera hur fasansfulla vi är!

Annons

SVAR TILL

Jag vet inte vem som skulle svara med ett ja på dina frågor, men de är inte relevanta i en sådan här diskussion. För det är aldrig någon som har hävdat att det är så det är. Visst, vi må ha ett rättssystem som inte fungerar optimalt när det kommer till sådana här saker, men inte mer.

Jag beklagar att du har blivit förföljd av män, och kan bara tänka mig själv hur hemskt det skulle kännas. Men för det första är jag inte lika övertygad som du om att en kurs där du får hytta lite med näven, öva lite skojiga kast med dina kamrater och skandera skulle få dig att i stället för att springa iväg en nästa gång, möta den här mannen. Vill bara upplysa om att vi människor i stressade och pressande situationer ofta agerar helt instinktivt.

Rädslan för överfallsvåldtäkter utomhus är också orealistisk då majoriteten av våldtäkterna sker i hemmiljöer, fester och liknande. Likväl är det också ytterst befängt att säga att killar inte är rädda när de går hem en mörk kväll, då exempelvis rån- och misshandelsstatistik eskalerar kraftigt.

Jag vet inte om självförsvarskurser är den bästa vägen att gå, och misstro mig inte, jag är en vanlig svensk kille som mår illa av att bli kallad patriarkal och liknande bara för att jag försöker se båda sidorna av myntet. Det är ju också konstigt att självförsvarskurser i hög grad enbart är riktade till kvinnor och tjejer, när statistiskt sett fler killar blir misshandlade varje år? Vad är det som säger att en kille, bara för att han är just en kille, kan försvara sig själv? Är inte det också att diskriminera?

Nä, det är inte alltid så kul att vara kille och alltid bli bombarderad med att man är patriarkal och ett svin, inte hjälper det då heller till att tjejer får åka iväg på självförsvarskurser och killarna får sitta i klassrummen och diskutera hur fasansfulla de är. Det är självupplevt, både i skolan och i ett politiskt ungdomsförbund. Det är absurt att en sådan viktig debatt som denna kan vara så ensidig som den är i dagens Sverige.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons