Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trafiksäkerheten har högsta prioritet

Annons

SVAR TILL "En brynäsbo som undrar" m.fl.

Under helgerna har insändarskribenter haft några frågor kring den kommunala snöröjningen. I allmänhet kan det sägas att vid normalt snöfall beräknas det ta cirka 8 timmar att snöröja alla gator i Gävle och i första hand ska bussgator och cykelstråk bli framkomliga.

Cykelvägen längs Södra Kungsgatan har av en insändarskribent upplevts som dåligt plogad och det beror på att den plogas i början när plogbilen ger sig ut och därför kan den vid fortsatt snöfall upplevas som oplogad. Just vid detta tillfälle föll det ytterligare snö efter startad åtgärd vilket ledde till att framkomligheten försämrades. Sträckan åtgärdades dock så fort som möjligt med hänsyn till plogområde samt vilotider.

Den senaste tidens snömängder har även gjort att vallar vid gatukorsningar och övergångsställen har växt sig större och det är något vi ser allvarligt på. Trafiksäkerheten har högsta prioritet och det pågår kontinuerligt ett arbete kring att förbättra den och öka framkomligheten överlag.

Sist kan även nämnas att det inte sker någon snödumpning på Brynäs utan att det där handlar om en lokal hantering av snön vid privat fastighet.

Karl Blad

tekniska kontoret, Gävle kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons