Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tv förstör svensk fotboll!

Annons

Stoppa tv:s styrning av svensk fotboll! Via tv-avtalet mellan TV4, Canal + och SvFF/SEF kontrollerar TV4 och Canal + matchdagar och avsparkstider för matcherna i Allsvenskan och Superettan. TV4 och Canal + har en önskan att de svenska matcherna ska spelas och sändas på tider som inte konkurrerar med deras tv-matcher från de större ligorna i Europa.

Detta medför att ett stort antal svenska matcher spelas på tider som är kraftigt oönskade av klubbarna och deras publik.

Då hänsyn endast tas till tv-tittarna och inte arenapubliken minskar klubbarnas publiksiffror och därigenom även deras inkomster. Ett intäktsbortfall som inte uppvägs av ersättningen från TV4 och Canal +.

Dessutom omöjliggör det ofullständiga spelschemat ett aktivt bortastöd från supportrar som vill kunna planera sina bortaresor i god tid.

Det samlade resultatet av TV4 och Canal + sändningspolicy blir minskade publiksiffror på arenorna som skapar en sämre tv-produkt för TV4 och Canal + vilket gör att de i förlängningen kommer att värdera tv-avtalet lägre.

En negativ spiral föds som missgynnar TV4 och Canal + men framför allt klubbarna.

Detta kommer att bli förödande för svensk fotboll i framtiden. Det här är döden för svensk fotboll om det fortsätter. Det är inte supportrarna som dödar svensk fotboll, det är tv som förstör fotbollen!

Mot den moderna fotbollen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons