Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Underbar och älskad av alla?

Annons

Lyssnade på Fredriks slutanförade av söndagens debatt, stabil och älskarvar ledorden. Att skillnaden mellan Moderaterna och Moderaterna består av ord framstår allt tydligare, nya, nya moderaterna, välfärd, välfärdens kärna, stabila, stabila finanser, individen, vi ser till individen, Sverige står inför ett tydligt vägval, allians, allians för Sverige, älska, älska Sverige. Jag kommer inte ihåg fler, men de finns, ni kan dem säkert. Långa haranger av ord upprepade gång efter annan, ungefär som att lyssna på Björn Ranelid. Men här är det Per Schlingmann och inte Ranelid som är geniet bakom orden och upprepningarna.

I valet 2002 var det Bo Lundgren som stod för orden. Han lovade 130 miljarder i skattesänkningar, gjorde ett historiskt dåligt valresultat (15 procent) och tvingades bort som partiledare. Fredrik Reinfeldt genomför Bo Lundgrens skattesänkningar och får höga procent i opinionsmätningarna.

Skillnaden är en mera enig höger med Maud Olofsson vid rodret i Centerpartiet, villig att kompromissa med Centerns tidigare ideal utan tvekan, och orden. Bo Lundgren upprepade inövade papegojharanger om skattesänkningar, men inte ordet älska och inte med Fredriks rådjursblick och resultatet; väljarna svek.

Att Moderaterna i år går till val på skattesänkningar är nu tydligt (och inget nytt – det har de alltid gjort oavsett namnet varit Nya Moderaterna, Moderaterna eller Högerpartiet). Tidigare 130 miljarder, nu viftas det med en femhundring.

Skattesänkningar är på modet i valrörelsen 2010, man får dem oavsett en röst på Mona eller Fredrik. Men älskar man frukt och inte bara vill leva på en diet av välfärdens efterlämnade kärnor lär man nog rösta rödgrönt.

Tänker inte nöta soffan på söndag

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons