Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad är det som händer?

/

Annons

Vad är det som har hänt, vad är det som har blivit fel?

Jag kan inte låta bli att bli berörd av alla notiser som visar på att det har varit personliga rån och misshandelsfall här i Gävle. Vad är det som händer i vårt samhälle?

Hur kan ungdomar/vuxna vara så kalla och oberörda att de rånar och misshandlar en människa för att få lite pengar och kanske cigaretter med mera?

Vad är det som får dem att göra det? Ska de imponera på sina kamrater eller vill de stå högst i rang i gänget? Vad tänker de på när de kommer hem och är ensamma?

Jag tror att de precis som vi som är ”normala” går igenom saker som har hänt, medvetet eller omedvetet. Det kanske kommer upp flashbacks och påminner om det onormala beteendet. De bilderna kan inte vara så roliga att se när de är i ensamheten – för förhoppningsvis mår de dåligt då. Mår de inte dåligt borde de låsas in och få terapi i många år. Det måste få kosta att hjälpa en så sjuk ung människa till ett normalt beteende. Tar vi inte tag i det här kommer det inte att bli en rolig, varm och skön värld att leva i!

Vi kommer att få ett tuffare klimat och fler destruktiva ungdomar och vuxna människor.

Jag tror att föräldrar också vet om men kanske blundar för det hemska som sker med deras barn/ungdomar. Sök hjälp, den finns att få!

Ta inte barnen/ungdomarna i försvar, det är de inte värda då de gör såna saker. Du kan älska dem ändå!

Var uppmärksam på vad de har med sig hem efter en kväll ute. Livet är tufft, men det blir tuffare om vi inte hjälps åt att ta tag i det!

Birgitta V

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons