Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad har förändrats på arbetsförmedlingen?

Annons

SVAR TILL

”Magnus Stridh”

7 december

Kära Magnus Stridh. När jag läser din insändare om ert (läs arbetsförmedlingens) engagemang blir jag alldeles förundrad.

Du säger att en del har förändrats från förr, Vad?

Jag har varit arbetslös tre gånger sedan 1995, vilket är snart 15 år (antar att det räknas till förr) och då inskriven tre gånger och jag har aldrig fått ett jobb genom er.

I somras hade jag en jobbcoach som det så fint heter. Jag träffade denne tre gånger och sedan fick jag veta att denne fått jobb som arbetplatsförmedlare och jag sade direkt ”Då kanske jag kan söka ditt jobb som du lämnar bakom dig, när kommer det att utannonseras?” Svaret löd ”De är redan tillsatta och de personerna utbildas nu”.

Jag fick möjligheten att få en extern jobbcoach vilket jag tackade ja till. Vad som helst, bara inte arbetsförmedlingen. Men då skulle jag kontakta min handläggare. Jag visste inte ens dennes namn.

Jag har inte blivit kontaktad av denne efter inskrivning. Är inte det arbetsförmedlingens sak att kontakta mig eller åtminstone mejla och tala om vilken handläggare jag fått?

Är detta en bra instans? Jag känner då ingen som fått jobb genom arbetsförmedlingen.

Ni är bara en rörelse för er själva, hoppas ni njuter av er lön.

Själv får jag hanka mig genom månaden som sjukvikarie och har knappt råd till hyran. Och socialen får man ingen hjäp av. Så skänk mig en tanke när ni är ute och julshoppar.

Linnea -70

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons