Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad har havande kvinnor i Hälsingland gjort för ont?

Nu är måttet rågat. Landstingsdirektören Lönnbark har tänkt till och föreslår nedläggning av all sjukhusvård i Sandviken och Bollnäs och hälften av Hudiksvalls sjukhus.

Annons

Orsaken är att han inte klarat av tidigare sparkrav. Men de förslag han lägger nu räcker inte långt, besparingen blir bara max 75 miljoner. Det behövs minst 150 miljoner till i besparingar eller ökade inkomster.

Direktören vill lägga ner all förlossningsvård, BB, kvinnosjukvård och barnmedicin i hela Hälsingland. Gävle ska ta över. Man kan fråga sig vad alla havande kvinnor i Hälsingland gjort för ont mot landstingscheferna! Specialistläkarmottagningarna i Sandviken, Ljusdal och Söderhamn läggs ner. Varför ska kvinnor, barn och äldre akutsjuka åka jojo på länets vägar? Man spar ingenting på fortsatt centralisering av den basala sjukvården. Det har landstingsledningen visat under flera år.

Lägg i stället ner hela ledningskontoret och divisionerna med dess högt betalda chefer av alla de slag. Ge dem högst sex månaders uppsägningstid utan fallskärmar. Ni politiker måste ta direktansvar för en behovsanpassad och nära hälso- och sjukvård för alla länsinvånare, utan dyra externa konsulter och gubbhyllan. Det är ni som ska hålla ihop länet. En tillfällig skattehöjning på max en krona parad med en återhållsam lönerörelse på max 500 kronor mer i månadslön för all personal de närmaste åren skulle gagna flertalet och få helhjärtat stöd från våra fackliga organisationer. Observera, kronpåslag i stället för procent!

Hälsingland står enig i kampen för en bra och nära sjukvård med egna sjukhus. Det räcker nu med alla indragningar. Alternativet är en sammanhållen primärkommunal hälso- och sjukvård i Hälsingland och västra Gästrikland. Med tvärstopp för Gävleborna och dess politiker vid Tönnebro, Lingbo och Forsbacka by!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons