Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vakna och protestera, föräldrar i Gävle kommun!

Annons

Vad händer i Gävle kommun och framför allt på Barn och Ungdom?

En chef polisanmäls för hot och trakasserier mot chefen för Stödet, Nnenna Larsson. Vad händer? Jo, Nnenna Larsson säger upp sig och den anklagade chefen fortsätter jobba utan någon som helst reprimand från kommunen.

Några veckor senare avvisar en rektor en elev som stör andra elever. Eleven slår rektorn och han polisanmäler, eleven motanmäler. I rummet finns två andra vuxna och flera elever. Samtliga vittnar om att rektorn inte använder något våld. Vad händer? Jo. rektorn blir avstängd i sex dagar och får en varning.

På skolorna är vi ålagda att arbeta fram likabehandlingsplaner för att alla ska behandlas lika. Finns det inga likabehandlingsplaner på BoU?

Ute på skolorna kokar det av ilska efter de här händelserna, men ingen av oss vågar träda fram och protestera, för då kan det bli vi som får varningar och kanske inte får jobba kvar med det vi brinner för. Carina Blank & Co väljer som vanligt att inte kommentera. Det måste ju vi som väljare tolka som att de tycker att det är ett helt riktigt handlande. Jag tror att ”Mäster Palm” vänder sig i sin grav när han ser att precis det han arbetade emot – att arbetarna skulle tystas – det har ni jobbat fram igen.

Föräldrar! Ni som inte behöver vara rädda för att mista era jobb, vakna, protestera! Det är era barns skolgång det handlar om!

Lärare och före detta socialdemokrat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons