Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välkomna att se hur verkligheten ser ut!

Annons

Är det rätt och mänskligt att behandla sin personal inom äldreomsorgen som Sandvikens kommun nu gör? Och är det rätt mot brukarna/pensionärerna?

Känner människor som jobbar inom hemtjänsten i Sandviken, där man nu slagit ihop två hemtjänstgrupper till en grupp. Det har resulterat i att man fått utökade områden och fler brukare men inte särskilt mycket mer tid. Planeringen i omorganisationen verkar inte vara särskilt välgjord. Sedan sitter chefer och ledning och funderar på varför det är så mycket sjukskrivningar inom vården. Men tacka för det när man bara kastar ihop två hemtjänstgrupper och utökar områden utan någon som helst plan!

Personalen mår skit, är stressade och bryter ihop. Detta har resulterat i flera sjukskrivningar bland personalen. Det är inte bara omänskligt att behandla sin personal på det här viset utan även omänskligt för brukarna.

Självklart märks det här bland brukarna också. De märker när det kommer stressad personal eller att man kanske får sin hjälp senare än vanligt. Så ska det inte behöva vara!

Jag vet själv hur det resoneras när det gäller tid. Jo, tiden ska räcka trots utökade arbetsuppgifter.

Tycker att det är på tiden att Sandvikens kommun öppnar ögonen för äldreomsorgen och ser verkligheten. Välkomna ut på det riktiga arbetsgolvet och var med en vecka och se hur verkligheten ser ut.

Hoppas verkligen att någon brukare eller anhörig till någon brukare märker hur det är och vågar klaga på denna behandling...

Usk

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons