Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vår dröm är att vi nolltaxeras

Annons

SVAR DIREKT

Kommunfullmäktige har fastställt att budgetar för kommunens verksamheter riktade mot unga slås samman. För att utveckla möjligheterna för barn till ungdomsinflytande, att fler barn ska må bättre, att konstuttryck som musik, teater, dans fortsättningsvis erbjuds men också utvecklas. Att behålla en plats dit barn kan komma för att bara vara.

I de undersökningar som gjorts har det tydligt visats på att barn mår inte bra. I undersökningar ses vilja att påverka, att starta företag. Nu ska unga ges möjlighet till inflytande. Peppas att ta sig för, finna sin drivkraft. Med hjälp av genomtänkta aktiviteter. Med coachande och entreprenöriellt förhållningssätt.

Deltagaravgifter: Vi vill se alla unga som vinnare. Att alla kommer på prispallen oavsett val av aktivitetsgrad. Familjer med svår ekonomisk situation, familjer med många barn, kom till oss så försöker vi finna en rättvis lösning. Barn oavsett ålder kan samla poäng för att kvittera ut ett högre pass. Alla barn är lika mycket respekterade och värda. Det pågår dialoger om samverkan mellan kommunens enheter.

Guldpass (1 eller A eller rött) 450 kronor/ två perioder. Utbildningar etcetera. Silverpass (2 eller B eller gult) 150 kronor/två perioder. Öppna verkstäder, workshop, sommaraktiviteter. Bronspass (3 eller C eller grönt) 0 kronor/två perioder: kaféarrangemang, exempelvis fika, läsa, spela spel, tv, information etcetera.

Intäktskravet ligger på Entré Ungdom då vi är en fritidsverksamhet. Vi är inte en obligatorisk, lagstadgad verksamhet.

I samhället finns det många barn som av någon anledning far illa eller inte har lika möjligheter. Det är fruktansvärt ledsamt.

Vår dröm är att kommunen kunde nolltaxera alla föreningar med ungdomsverksamhet. Det möjliggör att alla barn fritt kunde välja att delta i hockey, ridning, vattenskidor etcetera. Att Entré Ungdom inte har ett intäktskrav på 500 000 – därmed kunde alla barn fritt välja pass- nivå.

Det är politiker som beslutar hur skattemedel prioriteras mellan unga, gamla, service, fritid, skola, omsorg, samhället etcetera. Det finns familjer med höga inkomster, där barn far illa eller inte får stöttning. Det finns familjer där vuxnas aktiviteter prioriteras. Det finns familjer med svåra situationer, där barn är trygga och glada. Det är lätt att se orättvisor men vad vill de unga egentligen göra?

Avgifterna i Entré Ungdom är inte högre än tidigare kulturskola/fritidsgård/kolloverksamhet.

Ingen har reagerat alla dessa år på att systemet varit en klassfråga. Där- emot vill jag påstå att kommunen under alla år har behållit avgiften och inte höjt den som andra kommuner gjort, i takt med svåra ekonomiska lägen och minskade skatteintäkter.

Svar till mamma: Entré Ungdom är inte perfekt. Vi är öppna för förslag och idéer och vi kan förändra. Verksamheten är frivillig.

Jag är ansvarig för verksamheten. BUN gav mig ett uppdrag. Jag tackade ja. Jag ville vara med och möjliggöra det många barn önskar inför framtiden. Frågan är om Zero, kollo eller kulturskolan har kunnat fortsätta i nio år.

Ritva Snellman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons