Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var kommer bjällrorna ifrån?

Annons

För flera år sedan skrev jag en insändare till kommunen och framlade en begäran om koskällor eller något annat bjällerklang på de tystgående elbilarna.

Nu har jag till min stora glädje upptäckt att somliga av dessa fordon far omkring och sprider julstämning med de allra sprödaste och ljuvligaste toner man över huvud taget kan tänka sig.

Samtidigt har jag hört ryktas om att tomten som bor i Vesenberget, Dalarna, har tappat bort alla pinglor som hör till renarna. Och han ängslas nu storligen för hur det ska gå med julklappsutdelningen.

Harmonierna och tonarterna på elbilarnas pinglor klingar mycket välbekant, det var absolut dessa som jag hörde redan när jag låg i vaggan djupt där inne i dalaskogarna.

Nu befarar jag att det finns ett samband mellan dessa omständigheter.

Men inte kan det väl ha fifflats med själva tomtens ägodelar, nu när så mycket står på spel. Hur blir det då med allt det som står på våra önskelistor?

Om jag känner tomten i Vesenberget rätt, och det tror jag att jag gör, så kommer han att på det mest förunderliga sätt klura ut en lösning på detta stora problem.

Så var icke oroliga. Det blir jul igen!

Kaspera Magnusson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons