Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var lämnar jag in rapporten?

Arbetsförmedlingen fortsätter med sin inkörda attityd att arbetssökande inte har varken rättigheter eller människovärde.

Annons

Förra veckan skulle jag lämna in min närvarorapport hos arbetsförmedlingen, som jag fått besked om ska göras måndag–fredag, 12.30–15.00. Jag har aldrig sett så mycket människor på AF som den dagen. Men någon inlämning för närvarorapport hittade jag inte. Fråga någon? Tja, om jag hade haft tid och lust att köa till info efter de 15–20 personer som redan fanns i kön.

Jag mejlade då till ”min” handläggare och undrade vad som hänt och varför? Fick till svar att hon ”inte” var min handläggare längre utan NN i stället. Men svar på frågan om närvarorapporten fick jag inte.

Jag gjorde ett nytt försök dagen efter och nu hittade jag en rulle med nummerlappar som jag chansade skulle vara till närvarorapporten, någon information stod inte att se.

Efter 45 minuter blev det min tur. Och i vanlig AF:s myndighetsanda hade en omorganisation gjorts, byte av rutiner, handläggare etcetera. Men inte ett ord till information till kunderna, de arbetssökanade. Varför görs ingen information frågade jag? Fråga mina chefer, får jag till svar.

Jaha, om inte jag misstar mig finns cirka 60–70 anställda på AF/Gävle. Kan det verkligen vara möjligt att ingen ifrågasätter chefernas beslut? Vilket annat företag/bolag/förening gör omorganisation och undanlåter sina kunder/medlemmar information?

Karin Hallqvist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons