Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför är en rollator mycket billigare i Dalarna?

Annons

Det är så jag går i taket när man sitter och ser på nyheterna att vi i Region Gävleborg är dyrast på hjälpmedel till äldre samt funktionshindrade, en rollator kostar 3 300 kronor och en eldriven rullstol 44 400 kronor i årshyra i Region Gävleborg och är med det dyrast i Sverige! I Dalarna kostar en rollator 150 kronor. Varför ska det vara så mycket dyrare i Gävleborg?

Det försvarar regionrådet Tommy Berger band annat med att "Det anser vi är en rimlig teori...ålderdomen är en naturlig utveckling och då ska det vara ett egenansvar".  Missar han inte lite i sin teori, att många äldre får en sämre ekonomi och de här kostnaderna kan vara dem övermäktiga. En gammal människa ska väl ha samma rättigheter och möjligheter som andra i Sverige, att kunna få hjälpmedel till ett rimligt pris. 

Man spar även in 4,5 miljoner på Ambulanssjukvården, och vilket gör att ambulanspersonalen säger upp sig, men det är väl en naturlig utveckling!

Man kan ju fundera över vad Tommy Berger tycker mer är en naturlig utveckling, och då tänker jag framför allt på vad man prioriterar i Region Gävleborg, och inte är det människan. Varken de anställda eller vårdtagarna, utan resor till USA! Tommy Berger har varit med på minst en av resorna, men det tycker han säkert är en naturlig utveckling som regionråd.

Resorna till USA har hittills kostat 5,3 miljoner och man har även för de pengarna bjudit med två representanter från de privata vårdbolagen Doktorama AB, med säte i Söderhamn, och Aleris Bollnäs. Privata företag som har nog med pengar för att kunna betala sina egna resor.

 Sedan, inte nog med det, man ljuger om varför man åker! Senaste lögnen är att resorna till Kaiser Permanente i USA ska ha fått positiva förändringar inom cancervården, Sjukvårdsdirektören Kjell Norman påstår att det nya arbetssättet minskat väntetiden bland annat i behandling av cancer i urinblåsa, på grund av resorna. Men det har inget med resorna att göra enligt Fredrik Hopfgarten, partirepresentant i Regionala Cancercentrum, samt cancerrådet för Region Gävleborg och han borde väl veta

 Jag anser att man borde avgå både som regionråd och som sjukvårdsdirektör. Dags att byta ut hela ledningen, för om man ljuger och förvanskar verkligheten och tycker det är helt rätt att äldre ska betala dyra pengar för de hjälpmedel som kan innebära ett värdigt liv för dem samt funktionshindrade. För att prioritera resor på falska grunder till ett vårdföretag som tagit intryck av sjukvården i Jönköping, Sverige, ska man inte ha det uppdrag man har!

Inger J

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons