Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför behandlades jag på det här sättet?

Annons

Natten till 18 augusti drabbades jag av akut ryggsmärta och efter kontakt med 112 fick jag ambulanstransport till akutmottagningen vid Gävle sjukhus, dit jag anlände vid 24-tiden och mottogs på det allra bästa sätt, samt lades in på ett sjukrum i väntan på att jourhavande läkare skulle undersöka mig.

Efter cirka fyra timmars väntan frågade jag personalen om det inte snart var min tur att behandlas och fick då beskedet att det var två patienter före.

Efter ytterligare två timmar hade ingen läkare gett sig till känna. Klockan var då omkring sex på onsdagsmorgonen. En av sköterskorna uppgav på förfrågan att det för närvarande fanns två läkare som var jour varav en från kirurgen och att den läkaren skulle ha hand om patienter med ortopedbesvär, till vilken grupp jag ansåg mig höra.

Fick sedan kontakt med några läkare, som uppehöll sig i ett rum bredvid och som uppgav att omkring klockan 08.30 skulle en jourläkare från ortopeden komma i tjänst.

Jag valde emellertid att bli behandlad av den närvarande kirurgen men hon tyckte tydligen att jag kunde vänta ytterligare en och en halv timme så att en ortoped kunde undersöka mig.

Hon kom aldrig till mitt sjukrum och jag fick inte någon som helst information.

Efter mer än sju timmars väntan på en hård brits med en ond rygg valde jag därför att avbryta mitt besök på akutmottagningen och åka hem.

Frågan jag ställer mig är: Varför blev jag behandlad på det här sättet?

Varken min rygg eller jag mår bra nu och jag (snart 87 år) finner berörda läkares agerande både oförklarligt, oetiskt och känslolöst för att inte säga oproffsigt.

Ann-Mari Bellander-Larsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons