Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför betalar inte företagarna sin fest själva?

/
  • Eldklotet. Förra året var 600 företagare, offentliga beslutsfattare och representanter från olika näringslivsorganisationer i Gävleborg på plats i Läkerol Arena för den tredje upplagan av företagargalan Eldklotet.

Eldklotet är en gala som arrangeras av Företagarna, Swedbank, Region Gävleborg (samverkansorgan mellan Gävleborgskommunerna och landstinget), Gävletidningar, Hälsingetidningar och Gävle Energi. Kommunerna, Gävleborgs landsting och länsstyrelsen satsar ett stort antal hundratusen skattepengar för sponsring av festen.

Annons

Gävletidningar och Hälsingetidningar är också med och satsar på den här galan och det är kanske därför de tycks vara helt ointresserade av att granska hur skattepengarna används? Gävle kommun satsar tillsammans med kommunägda Gävle Energi en total summa som förmodligen handlar om uppåt 200 000 kronor!

Varför kan inte Företagarna betala för sin fest själva? Kommunerna är ju annars väldigt njugga med att lämna bidrag till fester som arrangeras av ideella föreningar etcetera. Man försvarar stödet till Eldklotet med att det ska främja ett förbättrat företagsklimat. Det finns fler företagarorganisationer men de får inga bidrag och de har heller inte ens kommit på tanken att söka kommunala bidrag till sina sammankomster, så vitt jag vet.

När man sedan läser nomineringarna till de utmärkelser som ska delas ut blir man som skatte- betalare ännu mer förundrad och undrar om det i några fall bara handlar om ”tack för slanten”!

Årets marknadsförare: landshövding Barbro Holmberg (i och för sig en mycket duktig landshövding)

Årets Företagssupporter: Lars Engstrand, Gävle kommuns näringslivs- avdelning, och Per Laurell, Gävle Energi

Det är väl Lars Eng- strands arbetsuppgift att vara företagssupporter?

Jag unnar verkligen hårt arbetande företagare att få festa loss (jag är företagare själv), men måste det verkligen sponsras med skattepengar?

För Företagarna måste det vara en konstig sits! Man ska ta tillvara sina medlemmars intressen, men man tycks kunna låta sig köpas av skattepengar på det här sättet. Hur trovärdigt blir det?

 

:

Eldklotet är företagsevenemanget där Företagarna Gävleborg, tillsammans med ett flertal medarrangörer och samarbetspartners, manifesterar och hyllar företagsamheten i Gävleborg. Vi vill belöna framgångsrika företagare som bidrar med regional tillväxt och skapar jobb. Eldklotet ska inspirera, sprida stolthet och skapa framtidstro!

ordförande Företagarna Gävleborg

regionchef Företagarna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons