Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför en så smutsig debatt?

Annons

Människor talar om för oss att vi i Årsunda är riktiga bakåtsträvare och att vi är ordentligt inskränkta. Kommentarerna haglar in och menar att vi som inte vill se nakna och ”normala” människokroppar bör hålla oss hemma i badkaret. Varför ska vi sitta hemma i badkaret när vi är ett antal fler än dem/er? Varför kan man inte dela upp stranden på ett smart sätt i stället? Därefter kommer det arga människor som tycker att det är patetiskt att använda bygdens barn som motargument. Varför är det patetiskt att använda barnen som motargument när hälften av alla ja-sägare menar att det är bra för barnen om de får se normala kroppar där saker och ting hänger och dinglar och där kroppsdelar inte alls är så fasta och snygga som de framställs i media?

Är det vetenskapligt bevisat att barn mår bra av att se hängande snoppar på stranden?

Jag fick i tidig ålder lära mig att man duger som man är. Jag har aldrig tänkt att jag ska pumpa upp brösten, göra en fettsugning eller banta några kilon för att få en plats i samhället. Jag duger som jag är! En bra förälder lär sina barn det. Man ska inte behöva se hängande snoppar på stranden för att förstå att David Beckhams pillevink är retuscherad i media.

Människor får mer än gärna bada nakna för mig, rycka i snoppen bakom en buske eller till och med ha hängiga bröst som andra kan snubbla över. Jag förstår bara inte varför man är så illa tvungen att välja den plats som är allra populärast i kommunen för ”påklädda” badare? Eller varför det ska vara så nyttigt för barn att se det? Det kanske kan locka turister och det kanske kan göra si och så för bygden, men varför måste det leda till en smutsig debatt?

Jag må kanske vara lite inskränkt, eller till och med en bakåtsträvare enligt vissa, men det rör mig inte i ryggen.

Det är människor som hoppar på och anklagar andra utan några chips i påsen som bör skämmas och pekas ut som bakåtsträvare. Ska man säga någoting ska det vara någonting av vikt. Det har jag allt fått lära mig!

Hannah

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons