Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför gör ni som Joakim von Anka?

Annons

Alliansens politiker far runt och lovar bidrag i flermiljardklassen till länder som levt över sina egna tillgångar. Länder där befolkningen i en del fall har en högre social trygghet än vårt eget lands befolkning.

Nya regler för de redan utsatta i vårt land får som resultat att man kränker den enskildes integritet, tvingar dem att ge upp sitt boende, förstör deras ekonomi och möjlighet till en social trygghet och ger dem en slags enkel biljett rakt in i socialtjänsten för bedömning till socialbidrag.

Har vi genom Alliansen fått empatilösa politiker som likt Joakim von Anka samlar pengar i ladan för att dela ut till andra länder som en sann bror duktig och få internationellt beröm och lite dunk i ryggen. Under tiden skapar man en misär för det egna landets utslagna och ”leker” samhällsbyggare för den delen av befolkningen som redan har det rätt bra. Har vi redan hamnat i dom och vi-samhället där de utslagna av skilda orsaker skall betala den arbetande och friska delen av befolkningens ökade livskvalitet.

När tänker den samlade läkarkåren protestera mot politikernas diskvalificering av deras kompetens? Läkare som ”offrat” en stor del av sitt liv till utbildning i sitt yrke för att på bästa sätt serva befolkningen när dess ohälsa gör sig påmind. Läkare som har kompetens att bedöma arbetsmöjlighet för de sjuka, rehabiliteringsmöjligheterna till ett friskare liv och andra vårdinsatser där människan står i centrum.

Nu har Alliansen genom sin regering beslutat om sådana regler att sjuka människors väl och ve ska avgöras av försäkringskassans tjänstemän. I denna svans av sjuka människor har försäkringskassans tjänstemän i flera fall gjort bedömningar om den sjukes arbetskapacitet så att handikappade, svårt cancersjuka, svåra arbetsskador och andra allvariga sjukdomar tvingat ut dem som arbetssökande på marknaden där det tyvärr inte finns plats förrän de blivit friska.

Det har blivit ett slags ”råttan på repet-lek” där man skyller på andra och på varandra.

Regeringen verkar inte ta något ansvar för sina egna beslut och när det kärvar till sig för utsatta människor skyller man på försäkringskassans tjänstemän som måste leva upp till regeringens beslut.

När en tjänsteman seratt en sjuk människa inte kan arbeta, när utbildade läkare gett den sjuke en diagnos att arbetskapacitet inte finns, borde det inte mana till en slags civil olydnad.

Alliansen, regeringen eller kassans tjänstemän är inga läkare och borde inse att medborgarnas väl och ve går före en stelbent byråkrati med ryggrads- lösa beslut.

Ni politiker är valda av folket och borde inse att det är dem ni ska tjäna och inte välja ut dem som redan har det bra och som kan rädda er kvar i maktens korridorer. Det är ingen politik, det är avskyvärt.

Bertil J Larsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons