Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför inte korta projekttiden med fler fordon?

Svar till ”Henrik Håkansson, Vägverket”, 12 november.
Tack för ditt snabba svar (hade ni varit lika snabba med vägarbetet hade jag varit mycket nöjd).

Annons

Du skriver att ni hellre hade arbetat på riks 80 under sommaren. Ja självklart är det så, men påbörjar man samrådet med markägarna sista veckan i juli med svars- datum i augusti kan man inte skylla på att arbetet blivit försenat. Dessutom är det ingen nyhet att det finns risk för vattenplaning för så har det varit de senaste tre åren utan från min sida är det helt enkelt väldigt dålig planering.

Det allvarligaste i detta är att ni trots att ni är mycket medvetna om att jobben alltså kommer att ske under den sämsta tiden på året inte på något sätt försöker korta projekttiden med fler fordon och skiftgång. (Kan man köra en skogsmaskin i svår terräng under dygnets alla tider borde man åtminstone kunna bedriva ett vägarbete med tvåskift).

Du skriver att skyltningen bedöms vara fullgod. Jag tror inte de som varit involverade i kökrockarna instämmer i den uppfattningen.

Ditt förslag att välja alternativa vägar lämnar jag utan kommentar, det räcker att ha tvingats att ta gamla Valbovägen en gång.

Arne Andersson,

PS. I torsdags var kön i östlig riktning vid 17- tiden minst fem km lång (vid ett totalt öde och tomt arbetsområde) och nu väntar vi bara på ett rejäl snödämpa så är kaoset totalt. DS.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons