Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför ska ni uppfinna hjulet igen?

Annons

Att ha en aktiv social gemenskap vet nog alla människor vikten av. Sedan hur det ser ut och i vilken form det sker är väldigt olika beroende på vilken människa just jag är och vad jag har med mig för erfarenheter och så vidare.

Det händer väldigt mycket positivt i Gävle kommun när det gäller gemenskap och ideellt arbete och jag kan känna en stolthet när jag ser allt gott som sker. Men känner också en stor besvikelse och en förvåning att ingen har förmågan att tänka nytt.

Det satsas pengar på ”hjul” som redan är uppfunna och glider snålskjuts på föreningar och organisationer. Man startar en träffpunkt för seniorer, tro det eller ej så är öppettiderna 10–14. Vad är det nya med det?

Det finns i dag liknande träffpunkter som kallas dagverksamheter som har liknande öppettider. Visst ler man lite inombords när man inser detta. Det nya med denna verksamhet är att den bemannas med frivilliga krafter, vilket spar pengar till oss skattebetalare, men vad är det nya med det hela och varför tror de att vi seniorer inte behöver gemenskap på kvällar och helger. Jag har vänner som är kvällsmänniskor och äter sin frukost klockan 12, det blir stressigt för dem att hinna besöka denna ”unika” träffpunkt.

Kan allt bli till guld?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons