Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför svarar samma person i telefon på flyttfirmorna?

Annons

Kallas detta kartellparaply? AA Expressflytt, Allflytt i Gävle, Brynäs Express, Flyttningsbyrån, Stadsbudskontoret och Unos Flytt.

Ringer ni något av dessa nummer för att få pris på flyttransport svarar samma person och ni får olika priser. Ni ska inte tro att det är olika firmor som sköter detta, utan det är samma ägare och personal som utför flytten vilken ni än väljer.

Det är lite konstigt att alla dessa företag har så få anställda men kan utföra alla flyttar. Kanske det beror på att alla flytter inom Gästrikland ska betalas kontant, för då kan man ha personal och slipper redovisa alla flyttar och få extra pengar. Detta kallar jag att lura folk.

En före detta

SVAR DIREKT: Jag vet inte vad kartellparaply är, men att jag äger dessa firmor är ingen hemlighet, vilket även syns i kommande telefonkatalogannonser.

Unos (före detta Uno & Co snabbfrakt) var jag med och startade som budfirma. När vi sedan började med flyttar under 70-talet behövde vi ett bättre namn, det blev AA Expressflytt. När sedan Brynäs Express AB blev till salu lade jag ett bud på firman eftersom det var den mest välkända flyttfirman i Gävle. Detta var 1986.

Statsbudskontorets dåvarande ägare besökte mig i slutet av 90-talet och ville sälja sin firma, vi kom överens så den hamnade i min ägo. Unos, som jag hade lämnat i samband med att jag övertog Brynäs Express AB, gick i konkurs. Jag hade ingen tanke på att förvärva detta företag igen men så ringde konkursförvaltaren och lockade mig till en ny affär.

Allflytt låg i träda men ägaren tyckte inte att namnet skulle försvinna från marknaden, han kunde inte själv fortsätta så jag fick överta det komanditbolaget.

Flyttningsbyrån gick också i konkurs 2009 och redan 15 februari köpte jag detta bolag i tron att Ericsson skulle finnas kvar och expandera i Gävle. Flyttningsbyrån hade ju alla flyttjobb åt Ericsson. Nu är Ericsson borta från Gävle och både Flyttningsbyrån och FLB i Gävle som körde för dem har blivit utan dessa jobb.

Att samma person svarar i telefonen tycker jag visar att vi inte låtsas vara helt olika företag. Många kunder har ju anlitat någon av dessa firmor vid tidigare flyttar och vill gärna ha samma firma igen då det känns tryggt för dem. Vi försöker alltid utföra så bra jobb som möjligt med vår personal, vilket firmanamn kunden än valt.

Vi har personal till de fordon vi äger, mer behövs inte. Betalningen av flytten sker via faktura om kreditupplysningen gett till svar att kunden är solvent, i andra fall vill vi se betalningen mot en kontantfaktura, vare sig det är inom eller utanför Gästrikland.

I flyttbranschen är jobben mycket ojämna. Vid månadsskiften är det en topp och runt den 15:e i månaden en lite mindre topp, vilket gör att vi liksom andra flyttfirmor försöker få de jobb vi kan. Tidigare var vi med och delade på de jobb som staten betalade men från 2008 lyckades en ny firma erhålla kontraktet på dessa jobb.

PS: Vi är inte den enda flyttfirman i vårt område där en ägare har fler flyttfirmor. Nu har jag kommit till de åren att pensionen är nära, och det är dags för yngre förmågor att ta vid.

Sture Andersson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons