Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vart är vi på väg om vi ska ha kvinnosim?

Annons

Jag tror att man som invandrare inte har tillåtelse att överskrida de gemensamma regler som råder i ett samhälle på grund av kultur eller religion, fast det kan finnas alternativ.

Invandring i sig har förmågan att väcka farhågor i vissa kretsar och den blir ett dilemma för sig själv om man inte är försiktig. Det är sant att saker och ting inte kan ändras på en dag men jag ser ingen annan utväg än att vi alla är lika inför gällande regler. Ingen grupp är undantagen.

Jag vet inte vad som flög i mig men det var en fallande sten som träffade mitt huvudet när jag såg i Arbetarbladet att muslimer och mandéer vill införa en man- fri dag på badhuset för att deras fruar ska kunna simma lugnt utan mannens insyn och ”törstiga” blickar. Det är ju i för sig en särbehandling som icke är acceptabel.

Tyvärr bäddar detta krav för missförstånd och gör mer skada än nytta. Kvinnor i allmänhet är ju förtrycka och i vissa kulturer mera än de andra. Ordet kvinnosim som figurerar i sammanhanget speglar de onda krafter som lockar till en flykt tillbaka, alltså till demoniska perioder då kvinnor var förföljda över allt under olika namn och beteckning. Det finns ingen vettig människa som inte föraktar kvinnoförtryck och allt annat är ju ett försök att förtrycka kvinnor i ett modernt land som Sverige.

En kurd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons