Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem ansvarar för denna inhumana trafikplanering?

Annons

utbyggnad av Valbo köpcenter och det döps till Gävle köpstad. Jag är inte insatt i hur överenskommelsen ser ut med dem som satsar i det nya centret, men jag kan gissa att Gävle kommun garanterar goda trafikförbindelser. Om inte annat för att förebygga att hela projektet blir ett fiasko.

Samtidigt utarmar man stadskärnans handel och bidrar till effektivare utbussning av köpsugna till Valbo och försämrar för Forsbackaborna.

Dessutom ser man till att Sandvikenborna lätt kan ta sig till Valbo Köpstad och ”slippa” handla på den egna orten så att även handeln i Sandviken drabbas. Alla ska handla i Valbo.

Betala för detta får Forsbackaborna som tvingas byta buss i Valbo för att komma till Gävle. Dessutom gäller att om jag ska åka från Gävle till Forsbacka måste jag först åka till Sandviken och valsa runt och vänta i en halvtimme på buss till Forsbacka. Det spelar ingen roll att det går lika fort som att byta i Valbo, det är principiellt fel att behöva åka förbi målet för att komma dit. Detta innebär att jag tar bilen mot bättre vetande.

Så gör fler än jag. Mammon gynnas på miljöns och trygghetens bekostnad. Jag tänker då även på alla gamla i Forsbacka som ska till hälsocentralen och i vinter måste kliva av i Valbo och invänta en ny buss som oftast är försenad.

Det är inhumant!

Jag är Gävlebo med vänner i Forsbacka som jag brukar besöka och då har jag tagit bussen. Men tekniska nämnden prioriterar inte gamla som ska till hälsocentralen eller människor som reser för att träffa vänner eller utföra andra ärenden än att handla. Forsbacka är en stadsdel i Gävle men det har man tydligen glömt. Forsbackaborna betalar också kommunalskatt.

Hur kan tekniska nämnden ha samtyckt till detta? Var finns omtanke om miljö och om gamla och otrygga människor som har svårt att ta sig fram i samhället?

Jag är inte direkt obegåvad, men jag måste ringa trafikplaneraren för att få denna idioti bekräftad. Därutöver fick jag fel svar och kunde ha missat bussen med tio minuter om jag inte hade skaffat mig en tidtabell för att dubbelchecka.

Var finns vitsen med detta? Har jag missuppfattat något? Vem bär ansvaret?

Karin Reneland
Gävlebo med vänner i Forsbacka

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons