Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem får betala de höjda priserna?

Annons

Läste i nya busstidtabellen att 65+ hädanefter åker gratis inom Gävle, buss 1–15 samt linje 91 till/från Forsbacka. I dag har 65+ redan ett mycket förmånligt kort som kostar endast 210 kronor i månaden och gäller för samtliga zoner inom hela läner även för att ta sig både till Sundsvall och Falun. De 65+ som inte utnyttjar detta kort fullt ut kommer troligtvis att säga upp sitt månadskort. Frågan blir för mig: Vem kommer att få betala de höjda priserna? Bland annat har sms-biljetten höjts till 25 kronor. De som får betala är bland annat barnfamiljer och ungdomar. Ett 30-dagars kort för ett barn 7–19 år kostar 225 kronor i månaden. Själv är jag 55+ med låg förtidspension och beroende av buss, betalar 450 kronor i månaden för en zon. De flesta 65+ klarar sig på sin pension i dag, de har betalt klart sina hus med mera. De både äter och klipper sig billigare. Det finns även fattigpensionärer, jag tillhör själv den katigorin. Men det finns även fattiga, arbetslösa barnfamiljer, ungdomar. De behöver bygga upp sina hem, betala dyra hus/lägenheter med mera. Gör som i de flesta andra större städer, låt barn upp till 12 år åka gratis med vuxen. Skilj inte på ålders- samt andra pensonärer. Eller låt andra pensionärer åka för 210 kronor i månaden inom länet.

Inger

I Sverige säger vi ofta att vi har världens bästa djurskyddslag. Men vi är inte bäst. Och vi hamnar efter allt mer. Till exempel har nu flera länder i Europa förbjudit, eller är på gång att avveckla, pälsindustrin.

Inför valet 2002 lovade Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet att de skulle verka för en avveckling av pälsdjursuppfödningen om de kom till makten. Ett lagförslag som tyvärr röstades ner när den borgliga regeringen tog över. Efter att ha sett bilderna från minkfarmer som nu visas i media anser jag att det enda rätta är att vi bör följa Storbritanniens, Österrikes, Bosnien-Hercegovinas, Irlands och Kroatiens exempel och se till att pälsfarmerna förbjuds!

Jennie Sandahl

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons