Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem ska man vara mest arg på?

Annons

Vad tänkte våra kommunpolitiker när de beslutade att lägga ut Gävles gruppbostäder inför upphandling? Vad tänkte Gävle kommuns uppdragsenhet då de tog beslut om vilka gruppbostäder det skulle bli?

Vad tänkte personalen som planerat och utbildat sig till att starta kooperativ som kommunen lovat? Då Gävle kommun helt plötsligt vänder kappan och tar ett nytt beslut om att det ska göras block i tre i stället för att varje boende skulle ut för sig.

Vad tänker våra boende, de som vet. Förstår de innebörden när vi som normalstörda inte gör det.

Som när inte den gamla trygga personalen står där vid deras dörr 1 februari.

Vad kommer våra anhöriga att tänka när den utlovade förbättringen inte kommer att komma, när man märker att bemanningen dras ner och de boende inte får den tid de behöver.

Vad skulle du tänka då man blir erbjuden att följa med i övergången till Attendo där man blir erbjuden 25 kronor i timmen under natten och dessutom inte få räkna in tiden i sysselsättningen.

Vem vill jobba gratis? Lämna sina barn där hemma med nattis som kostar mer i timmen än vad man tjänar. Vem har råd att jobba gratis i dag undrar jag.

Vad tänkte man när man utsåg Attendo som vinnare till två av tre block då Attendo har kraschat verksamhet här i Gävle för något år sen. Har man glömt det?

Och hur kunde man utse Attendo till vinnare av två block om nu alla anbud såg lika ut? Antingen skulle de väl ha vunnit alla tre eller inget kan man tycka.

Och vad gör Sveriges största fackförbund i den här frågan kan man undra. Här betalar man cirka 6 000 kronor om året och vad gör de för oss medlemmar. Förhandlar? Nja,Tycker nog att vi kan kalla det för falsk marknadsföring när man värvar medlemmar med orden:

Vi finns för våra medlemmar om de råkar illa ut.Vi förhandlar för våra medlemmars avtal med mera. Skitsnack!

Tycker nog man borde få tillbaka medlemsavgiften.

Vem är man mest arg på? Gävle kommun som behandlar personal och boende som boskap, Attendo som tycker att man ska arbeta som slavar eller facket som inte kunnat förhandla bättre?

Linda

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons