Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem vill ta med kaffebröd när man går ut och fikar?

Annons

Vi har under lång tid vid flera tillfällen besökt Gävle sjukhus olika mottagningar. Eftersom vi bor ungefär nio mil från Gävle och nästan alla besök på sjukhuset har varit på morgonen eller förmiddagen så vill man gärna få något att äta och dricka innan man åker hem.

Problemet är att min make har glutenallergi och kafeterian på sjukhuset har endast kokosboll eller kokoscigarr som är glutenfria att erbjuda honom. Dåligt tycker vi eftersom kaféet ligger inom sjukhusets väggar, och glutenallergikerna blir bara fler och fler.

I sommar har vi varit på många olika kaféer och matställen, och alla har haft något glutenfritt att erbjuda. Vi var till exempel på en loppis i länet, där de sålde kaffe med smörgås och dopp. Vi blev både glada och förundrade när de erbjöd glutenfria smörgåsar, bullar, muffins, godbit och kaka.

Veckan efter på Gävle kafeteria fanns endast en kokosboll som var glutenfri. Tur att min make inte är diabetiker för då hade han endast kunna köpa kaffe medan jag sitter bredvid med en paj eller en mumsig smörgås till mitt kaffe.

Även om man kan bära med sig något glutenfritt hemifrån, så vet vi ju alla att det kan vara gott att köpa och smaka vad de har att bjuda på. Vem vill ta kaffebröd eller smörgås med sig till kaféer?

Britt Wiktorsson, Lövtjärn

SVAR DIREKT:

Tack för att du uppmärksammar oss på bristen på glutenfria alternativ på kaféet inne på Gävle sjukhus.

Det är inte landstinget som driver kaféet så vi har kontaktat entreprenören för att be dem ta in fler alternativ. De hade då tre olika sorters fikabröd för glutenallergiker och det är också det som ska finnas i sortimentet.

Tråkigt nog måste det ha varit slut på två av alternativen när ni besökte sjukhuset.

Jag hoppas att det ska finnas mer att välja på om ni behöver besöka sjukhuset fler gånger.

Erik Berglind
enhetschef serviceenheten Gästrikland
Landstinget Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons