Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vet du vem som städar på ditt jobb?

Annons

Jobbar du på en arbetsplats där städningen sköts av städpersonal? Vet du vad hon heter? Hur gammal hon är? Har hon familj, barn? Vet du ens hur hon ser ut? Hon kanske är osynlig...

Vi ska vara så jämställda, samma villkor för man och kvinna, lika lön för alla. Men ändå, varför hamnar städerskan så långt ner på skalan? Jag försöker vara rak i ryggen och stolt över mitt arbete och min insats som städerska. Jag intalar mig att det jag gör räknas, att det jag gör är viktigt. Men det är svårt att vara stolt över något som så många ser ner på. Som om det enda jag är, är det jag gör? Jag drar på mig min städrock och gör mitt jobb åtta timmar om dagen, fem dagar i veckan. Men sedan då? Jag är så mycket mer än så. Jag är en mor, en syster, en kompis, en arbetskamrat. Precis som alla andra. Vare sig man jobbar på kontor eller tar hand om barn och gamla eller står vid en maskin. Detta medför också att jag tvivlar på om duger? Om inte mitt arbete betyder något, då måste också jag vara obetydlig, eller? Det är svårt att känna sig betydelsefull och värdefull när jag hela tiden blir påmind om hur lite jag är värd.

När kunderna jag städar åt inte ens säger hej, fast vi möts varje dag. När de talar över huvudet på mig, som om jag inte ens vore där. När alla i personalen blir inbjudna på fika, men inte jag. Så säg mig, vet du vem din städerska är?

Osynlig och obetydlig?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons