Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vet ni vilket försäkringsskydd som gäller?

Annons

Läser i fredagens Arbetarbladet om ”Förskollärare slår larm” i Ockelbo för att de inte hinner inte med barnen. Vidare sägs det att ”Möjligheter att förebygga riskmoment försvåras. Trygghet och säkerhet för barnen minskas därmed...”.

Mitt femåriga barnbarnsbarn Wilma råkade ut för en olycka i en rutschkana. Hon har suttit i fem veckor med helgipsat ben upp till ljumsken i en rullstol! Kanske hade det inte hänt om personal stått och tagit emot henne. Därmed ska ingen skugga falla över förskolepersonalen för de gör säkert allt de hinner med under rådande arbetsförhållanden. Vad som mer förvånar mig är att ingen har visat protokoll att rutschkanan var godkänd och besiktad! Efter olyckan kördes flis till nedslagsplatsen, kort därefter revs hela kanan. Varför revs den om den var godkänd?

Vet alla föräldrar om vilket försäkringsskydd som gäller när de lämnar sina barn på förskolan? Familjens egen försäkring gäller inte eftersom det skedde under förskoletid! Då är det kommunens ansvar och försäkring som gäller, bara sjukresor och läkarvård. Den täcker alltså inte alla extra kostnader som till exempel inkomstbortfall eftersom det krävs extra tid och tillsyn. I detta fall även lämpligt fordon att frakta henne i. Mamman har fått ryggbesvär på grund av tunga lyft, på toalett och i trappor.

Det kan bli en lång rehabilitering innan hon kan använda sina ben som vanligt. Går nu på sjukgymnastik och ingen vet om det blir men för framtiden! Redan efter två veckor förtvinas muskler som inte används!

Det gläder mig att personal slår larm när de känner att de inte kan ta fullt ansvar för barnens trygghet och säkerhet! Nu var det Åmot och Lingbo förskolor som slagit larm men tydligen är förhållandena lika i centrala Ockelbo där Wilma vistades!

Med förhoppning om att allt kan ordna upp sig till det bästa och att alla drabbade ges skälig kompensation!

Vanja Palm, Sandviken

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons