Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi föräldrar måste organisera oss

Annons

Riksförbundet Hem och Skola har lyft debatten om föräldrars delaktighet i skolfrågor och vi har skrivit ett öppet brev till Jan Björklund.

Vi fick svar genom att bli inbjudna till dialog och måndag 4 oktober förde vi ett samtal med representanter från utbildningsdepartementet i Stockholm. Detta var mycket positivt och samtalet som vi efterfrågade blev fruktbart. Vi lyfte några exempel på fungerande Hem och Skola-föreningar ute i landet. Det fanns även möjlighet att ha en dialog runt hur man arbetar i våra grannländer för att göra föräldrar delaktiga i skolfrågor. I de nordiska länderna har man kommit långt med ett organiserat arbete för att föräldrar ska vara med i skolutvecklingen. Vi hade även möjlighet att samtala runt de nya skolreformerna. Med forskning som utgångspunkt och goda exempel blir det en fortsatt dialog. De som deltog i samtalet gav och tog och vi är mycket positiva inför nästa tillfälle då vi ska fortsätta arbetet.

Mer än någonsin finns det ett behov av att vi föräldrar organiserar oss. Föräldrar är en resurs och det finns mycket energi som frigörs när vi samverkar. Hör av dig till oss på Riksförbundet Hem och Skola om det är frågor du vill att vi ska lyfta i debatten.

Riksförbundet Hem och Skola genom Anna-Karin Bengtsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons