Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi hade aldrig någon skolavslutning i kyrkan

/

Annons

Jag är född i början på 70-talet och jag kan berätta att vi aldrig hade någon skolavslutning i någon kyrka. När jag gick på låg- och mellanstadiet hade vi våra avslutningar inne i klassrummet där vi avtackade vår fröken med lite blommor och sedan höll hon ett tal och efter det var det sommarlov. När jag blev äldre var det aulan som gällde vid skolavslutningarna. Då var det i regel så att rektorn pratade och möjligtvis sjöngs det någon sång lite halvhjärtat varpå man fick sitt betyg och efter det var det sommarlov.

Så när SD vill påskina att skolavslutningar i kyrkan skulle vara något jättesvenskt och traditionellt får vi nog backa tillbaka väldigt långt i tiden. Skulle tippa att vi får gå ända tillbaka till den tid då även agan var tillåten i skolan?

Så ska SD vara konsekventa bör väl även den återinföras då?

Nä, håll skolavslutningarna i skolan och sen kan de elever som vill gå iväg till kyrkan, synagogan, moskén eller kanske dra iväg till någon lund och offra en get eller två för att göra just sin sommarlovsavslutning perfekt.

De som inte vill delta i vidskepliga ritualer och nonsens kan påbörja sina sommarlov lite tidigare medan resten har full frihet att göra precis vad de vill. Win-win?

T Nordin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons