Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi har fått höra alla möjliga svepskäl

Annons

Sedan ett antal år till- baka har Gästrike Återvinnare, eller den entrepenör man för tillfället anlitar, ständigt tidigarelagt hösttömningen av slambrunnar för oss boende på landsbygden.

Såväl många av oss kunder såväl som chaufförerna har velat ha hösttömningen så sent som möjligt (till exempel i skiftet september/oktober). Genom att hösttömningen hela tiden tidigarelagts kommer vintertömningen redan i februari då vintern är som värst.

Vi kunder har givetvis skyldighet att ordna framkomlighet för slamtömningsbilen. Men denna tid kan det komma ett oväder på natten före stipulerad tömning. Det kan vara ganska svårt att då ha upplogat och framkomlingsvänligt till slambrunnen. Även om vi ordnat detta är det ofta halt och problematiskt för chaufförerna.

Vi har fått höra alla möjliga svepskäl som inte är acceptabla.

Blir det ingen bättring får vi kanske skapa en opinion som gör att veder- börande tar ur öronpropparna och börjar lyssna.

Olle Ljungbeck, Gävle

Nu har vi ändrat tömningsperioden

SVAR DIREKT

Vi beklagar att du har haft problem med din slamtömning. Vi är medvetna om att vintertömningarna har inneburit svårigheter för många kunder. För att göra det enklare har vi därför inför det här året (2010) ändrat tömningsperioden. Nu tömmer vi mellan 1 mars och 31 november för att undvika den värsta vinterperioden. För dig och andra kunder som vill ha hämtning på en annan tidpunkt går det att beställa mot en extra avgift på 285 kronor. Det gör du genom att ringa Sitas kundtjänst på telefon 026–45 67 800.

Med hjälp av vår entreprenör utför vi 11 500 tömningar varje år i våra fem medlemskommuner, däribland Gävle. Schemat för slamtömningarna läggs upp så att de kan göras så enkelt som möjligt både för kunderna och för personalen och för att den ska kunna utföras mot en så liten kostnad som möjligt. Tyvärr blir det så att en del kunder ändå får sin tömning under delar av året då det råder snö och kyla.

Hoppas att jag har kunnat bringa lite klarhet i de förändringar vi gjort och vad som ligger bakom. Du är välkommen att kontakta mig direkt om du har fler frågor.

Magnus Flodman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons