Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi har inte många egna, tomma lokaler

Annons

SVAR DIREKT:

Gävle Handikappteater har precis som det skrivs i insändaren letat egna lokaler under många år. Det är inte konstigt att skådespelarna känner sig besvikna över detta, och jag vill förklara hur det fungerar i kommunen. Vi har i dag inte många egna, tomma lokaler; det är mest skolor där det kan finnas tid på eftermiddagar, kvällar och helger.

Det är också så, som jag har berättat tidigare, att det finns cirka 500 föreningar i Gävle. Nästan inga har egna lokaler utan de flesta delar med andra. I Gävle fungerar det så att de flesta föreningarna samarbetar med Studieförbund, som både ger ekonomiskt stöd och ofta har lokaler att erbjuda. Kommunen har alltså inte många egna lokaler att låna ut.

Insändaren tar även upp lite kort om Glada Hudik-teatern, som ju är så omskrivna. I Hudiksvall är den verksamheten kommunal ungefär som Bock och Tack-teatern här i Gävle. Per Johansson har också lyckats med att få en omfattande sponsring från massor av företag och kunnat genomföra allt större arrangemang med sin grupp i Sverige och världen. Jag är glad att Glada Hudik-teatern finns, precis som jag är glad att Gävle Handikappteater finns.

Andra bra verksamheter som finns är Bock och Tack-teatern inom EDV och teatergruppen ”Tullarna” inom Tullbomsgården.

Insändaren tar också upp att jag inte har kommit på någon föreställning som Gävle Handikappteater har producerat. Anledningen till det är enkel. Jag jobbar väldigt mycket och har valt att vara med min familj den lilla tid jag är ledig. Jag hoppas detta ska bli bättre framöver och att jag kan hinna se många kultur- arrangemang i Gävle.

Jag hoppas att någon av de kontakter jag under senare tid har förmedlat till Ulrika Hörberg angående lokaler till Gävle Handikappteater ska visa sig vara lyckosam. Det är Ulrika som kan lyckas hitta en lokal till sist, för det är hon som vet vad som behövs, och som har kraften att orka kämpa på. Vi andra kan ge det stöd vi förmår.

Ninni Berggren Magnusson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons