Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi kräver korttidsplatser till alla behövande i Gävle

Annons

PRO Samorganisation kräver att kommunen ser till att korttidsplatser och särskilda boenden finns till alla behövande i Gävle kommun.

Trots att vi inom PRO (KPR) med en åsnas envishet under många år påpekat nödvändigheten att man kan beredas plats på ett korttidsboende, för de som blivit utskrivna från sjukhuset.

Därför blir vi väldigt bestörta av det förslag som lagts att dra in på befintliga korttidsplatser som finns i kommunen trots att det saknas platser för de som är färdigbehandlade på sjukhuset, men inte kan klara sig hemma under första tiden efter sjukhusvistelsen.

Alternativet är att man blir kvar på sjukhuset och att kommunen får betala, eller att man får ligga hemma och ha extra vak. Vilket det nu blir så kostar det kommunen extra pengar. Anledningen till förslaget om indragningar av korttidsboendet var att spara pengar men vi tror att man skjuter sig själv i foten. Det kommer att bli mycket dyrare.

Vi kräver att kommunen ser över behovet av korttids- samt särskilt boende – inte bara på kort sikt utan med en framförhållning även på längre sikt.

Dessutom kräver vi att att de äldre sjuka blir behandlade på ett humant och människovärdigt sätt.

Aina Myhrberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons