Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi måste justera turerna efter hur många brev som skickas

SVAR TILL ”Sandvikenbor”, 27 april

Annons

Låt mig bara först inleda med att tacka för berömmet till våra brevbärare, de har verkligen haft tuffa förhållanden att hantera den gångna vintern.

När Postens service värderas måste man väga in de förutsättningar vi arbetar efter. För att vi även i framtiden ska kunna dela ut post varje vardag till alla Sveriges hushåll och företag med hög kvalitet, måste vi hela tiden utveckla och anpassa vår verksamhet efter våra kunders vanor och beteenden.

Den snabba digitaliseringen i samhället de senaste åren har lett till ständigt krympande brevvolymer. Den mängd post som ska vara framme över natten har minskat med cirka 30 procent sedan år 2000.

Det innebär i sin tur att Posten kontinuerligt behöver justera brevbärarnas utdelningsturer i hela landet efter hur många brev som skickas. I dag använder brevbärarna större del av sin arbetsdag till att dela ut post och är därför ute på sin brevbärartur under större delen av dagen.

För att vi även i fortsättningen ska kunna hålla den höga kvaliteten i brevbäringen vill vi kunna erbjuda våra brevbärare heltidstjänster. Vilken tid under dagen man får sin post beror på var längs brev- bärarens utdelningstur man bor.

Det betyder att en del hushåll får posten tidigare, flertalet vid ungefär samma tid och några får den senare, även om vår ambition varit att göra så små förändringar i utdelningstiden som möjligt.

Till sist några ord om tömningstiderna för våra brevlådor. Det stämmer att vi har gjort en översyn och att vissa lådor har fått en tidigare sista tömningstid.

Motivet för detta är dels att tidigare lämning innebär att fler brev kan skickas med tåg, vilket är bra för miljön, dels att effektivisera det omfattande arbetet med att tömma 24 500 brev- lådor sex dagar i veckan.

Varje större stad eller ort har dock alltid brevlådor med senare tömningstid. I Sandviken finns det åtta lådor som töms klockan 18.00 och de är placerade utanför de fem postombuden, en på Hyttgatan i centrum, en på Mosaikvägen vid Posten Företagscenter samt en vid Maxi Ica.

Lars Lindbäck

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons