Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi måste tänka på säkerheten

Annons

SVAR TILL ”Camilla”, 10 december:

Hej Camilla! Tack för dina synpunkter kring lekplatser i Hofors kommun! Det är många överväganden som måste göras då man planerar, anlägger och förvaltar lekplatser. Det finns också många viljor kring detta – både bland politiker, tjänstemän och kommuninvånare. Det finns exempelvis småbarnsföräldrar som förespråkar en central större lekplats medan andra hellre ser fler och mindre lekplatser. Det gäller då att hitta en lösning som blir så bra som möjligt, för de allra flesta.

En mycket viktig aspekt att ta hänsyn till när man utformar och förvaltar lekplatser är säkerheten. Inget barn som använder kommunens lekplatser ska skada sig eller riskera att göra sig illa på grund av utrustningen.

Med många små lekplatser att sköta om krävs det också mer resurser för att kunna garantera säkerheten. Att anlägga en stor lekplats, i stället för många små, ger därmed större möjligheter till att skapa mer stimulerande lekmiljöer för barnen eftersom vi kan nyttja de ekonomiska resurserna på ett mer effektivt sätt. Från Hofors kommuns sida vill vi dock poängtera att alla små lekplatser i kommunen inte kommer att tas bort, men att vi behöver göra en översyn av dessa och de kostnader de är förknippade med.

Vad gäller din och andra småbarnsföräldrars synpunkter är de givetvis av mycket stor betydelse för oss på Hofors kommun. Därför är du och andra som har synpunkter, frågor och funderingar kring lekplatser i Hofors och Torsåker välkomna att ta kontakt med byggservicekontoret via telefon eller e-post.

Marie-Louise Dangardt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons