Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi ska ha vett att vara tysta

Annons

Att söka riksfärdtjänst var inte någon enkel historia.

Jag ringde Gävle kommun som lovade att sända ansökningsblankett. Den kom inom kort men visade sig innehålla många men! Du ska beställa resan helst tre veckor till en månad i förväg. Hur kan detta vara möjligt? Mycket kan hända på en månad.

Det frågas om vart du vill åka, men enligt blanketten krävdes det ej obligatoriskt svar, varför jag inte besvarade den frågan. Färdmedel önskas med bil i framsäte (kan ej åka i baksäte någon längre resa, blir illamående).

Vid slutet av blanketten fanns utrymme för sökanden att tala om varför jag söker riksfärdtjänst, och jag besvarade utförligt varför.

Efter någon vecka blir jag uppringd av Gävle kommun som ifrågasätter varför jag ej fyllt i vart jag vill åka och när. Jag frågar uppringaren om hon ej vet vad som står på blanketten om ej obligatoriskt.

Blir då upplyst om att det finns andra alternativ, exempelvis buss och tåg men förklarar att detta ej är genomförbart för mig.

Varför detta tjafsande med oss pensionärer? Det är en rättighet att söka! Mycket förnedrande som vi ej gjort oss förtjänta av!

Gamla pensionärer ska ha vett att hålla sig inomhus och hemma och helst vara tysta också.

Men så länge ingen klagat på min hjärnfunktion kommer jag att fortsätta hävda vår rätt att säga ifrån när någon försöker krypa under skinnet på oss.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons