Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi timanställda är inte värdesatta

Annons

Landstinget klarar sig inte utan alla timvikarier som ställer upp som ersättare vid sjukdom, semester, utbildningar, extravak, planeringsdagar med mera.

Nu inför Bemanningscentrum ett databaserat vikariathanteringssystem som heter Time Care Pool i syfte att effektivisera arbetet med inringningen av vikarier. För att detta ska kunna genomföras måste alla vikarier få denna utbildning på två timmar. Två lärare ger utbildning till en till tre timvikarier.

Döm om min förvåning när jag får reda på att det bara är chefer och lärare som får betalt för dessa två timmars viktiga utbildning, för att systemet ska fungera. Alltså, vi timanställda förväntas ställa upp gratis på denna tvåtimmarsutbildning. Därtill fick vi reda på att vi måste vara tillgängliga hela tiden på datorn och mobilen via sms som landstinget skickar. Mobiltelefon och dator får vi hålla med själva.

Vad landstinget kommer att spara på detta program är det ingen som vet och att timanställda inte är värdesatta av landstinget är helt klart.

Timanställd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons