Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vid vilken månadslön försvinner ideologin ?

Annons

Jag börjar fundera vart vi är på väg politiskt centralt. Är politik ett sätt att med alla medel se till att man sitter vid makten för då får man själv och nära och kära behålla sina fantasilöner.

Mona Sahlin står i talarstolen och är ledsen över att hon inte är mer höger än Per. Mer skattesänkningar åt dem som redan har mer än de behöver på bekostnad av sjuka och arbetslösa. Och de som var närvarande applåderade. Varför? Var det andra där än så kallade socialdemokrater?

Mona fick frågan innan valet i en radiointervju: Kan du motivera att du är värd en månadslön på över 100 000 kronor? Ja, jag är ju trebarnsmor.

Hur många sådana har vi inte i Sverige som inte har den lönen.

När det gäller personalpolitiken i Sandvikens kommun kan man inte se att vår kommun är S-styrd, när hemtjänsten hela tiden kör underbemannade och kompletterar med timanställda. Många av dessa är duktiga, omtyckta av brukarna, men när de kommer upp i tid så det börjar lukta inlasning, ja, tack och adjö, då ringer ni en ny. Så dålig personalpolitik har inte ens Sandvik.

Hur många kommunalråd, landstingsråd och riksdagsmän/kvinnor har vi inte i det här landet som hoppat av, blivit bortvalda, som sitter och lyfter höga pensioner i åratal fast de inte uppnått pensionsåldern. Om de är så duktiga att vi gett dessa förtroendet att föra vår talan i tunga och viktiga frågor, hur kan de bli helt värdelösa så fort de slutar, så värdelösa att de inte kan skaffa sig ett arbete, att ingen vill ha dem? Max sex till åtta månader. Och som lök på laxen kallar de sig fortfarande Socialdemokrater. I och med att de slutar försvinner 90 procent av dem från arbetarrörelsens mötes- och studieaktiviteter. Så djupt satt den ideologin.

Detta är bara några få frågor av dem jag funderar på och som jag tycker även andra som kallar sig socialdemokrater ska fundera på.

Ola Eriksson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons