Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilket berg passar oss bäst efter 75?

Annons

Nu börjar man bli riktigt orolig och undrar vad Reinfeldt ska hitta på härnäst. Nu när han vill höja pensionsåldern med tio år.

Jag befinner mig längst ner på botten av samhällshierarkin och högst upp sitter Reinfeldt och kommer med märkliga förslag.

Diskuterade med en kär släkting angående detta påhitt. Hennes kropp har för länge sedan satt stopp och nu sitter hon dagarna i ända och klipper och klistrar i en databas. Vilket tydligen kan framkalla sömnlöshet. Jag sa att hon faktiskt kan få hålla på med det i 19 år till i ställer för nio. Vad tänker de som slitit ut sina kroppar och räknar år, månader, veckor och dagar fram tills de ska få en lugnare tillvaro?

Jag befarar att om man sitter där högst upp på toppen och dinglar med benen. Ja, då kan man kanske drabbas av en så stark maktkänsla att man blir lite upprymd och inte är riktigt verklighetsförankrad. Reinfeldts förslag kan få framtiden att te sig verkligt dyster. Kanske man åker på en stroke vid 69, blir sjukskriven i bästa fall i två veckor. Sedan ska man lite halt och lytt ta sig till jobbet. Om man haft tur får man behålla talförmågan. Och kan utan större problem göra sig förstådd. Har man inte det och dessutom drabbats av förvirring får man säkert ta sig till jobbet i alla fall.

Min databasarbetande släkting funderade om man efter 75-strecket ska knuffas ut för ättestupan eller någonting liknande.

Vi kom fram till vilka berg efter ostkusten som kan bli tänkbara.

Här i Gästrikland tror jag inte att det finns något. I alla fall är inte Hemlingby- berget särskilt passande. Jag föreslog Skuleberget. Men enligt min samtalspartner är det bara brant en liten bit. Och det betydde att man sedan kan trassla in sig i någon trädkrona. Det är ingen höjdare det heller. I vilket fall som helst bör avrättningsplatsen vara bergsäker. Det var vi överens om.

Kaspera Magnusson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons