Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill ha arbetskläder i förskolan - Åtskilliga tröjor och byxor har fått fläckar som aldrig går att få bort

/

Annons

I snart 30 år har jag arbetat som förskollärare i Gävle Kommun. I mitt jobb möter man allehanda andra yrkeskategorier, både bland föräldrar och bland sådana som kommer till förskolan för att fixa, bygga eller förbättra det ena eller det andra som har med lokaler och utemiljö att göra. Alla vi möter, oavsett om de ska lägga nytt tak, skotta snö, bygga nytt, installera hissar, byta lysrör eller för all del laga den mat vi äter, har arbetskläder som de inte betalat för själva. Vi som arbetar inom förskolan leker med barnen ute i snön eller sanden i jackor och byxor vi själva köpt.

Vi sitter vid lunchen eller målar och klistrar i ateljén i våra egna kläder. Åtskilliga tröjor och byxor har fått fläckar som aldrig går att få bort och många par vinterskor och jackor har slitits ut. Två gånger under 30 år har jag fått ytterkläder från arbetsgivaren, i ena fallet ett regnställ och i andra fallet ett vinterställ (jacka och byxor). Alla förstår nog att av de kläderna återstår inte mycket. Alla förstår nog också att det gått åt åtskilliga tusenlappar av min lön för att kunna utföra det jobb jag har, i regn och solsken, i snö och lera på gården eller i skogen.

Söderhamns kommun har gjort det som varje kommun helt självklart ska göra, nämligen att förse sin förskolepersonal med behövliga kläder för att utföra sitt jobb. Nu är det upp till bevis Gävle kommun! Jag ser fram emot kommande beslut, för ni kan väl inte vara sämre än Hälsingarna?

Annelie Karström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons