Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill ni ha vatten på er i 15-gradig kyla?

Annons

Kanske vore det en idé att göra uppehåll nu efter julhysterin och fundera över hur din katt har det? Den du lämnade vid sommarstället, stängde ut utanför ditt hyreshus eller bara dumpade någon annanstans. Ett litet liv som du skaffade och som litade på och behövde dig!

Nu kryper nattemperaturen ned mot 10–15 kanske 20 minusgrader, vilket leder till frysskador på först kattens öron och tassar med sår som följd.

En tid utan mat och vätska försvagar katten. Men tro inte att den barmhärtigt nog får dö direkt! Nej, den kryper undan så att ingen ser eller kan hjälpa den. Efter en tid till dukar den under efter svåra plågor och umbäranden i ensamhet och skräck. Fundera på det ni ”djurvänner” som skaffar katt och kattungar i tid och otid och sedan tröttnar på dem och lämnar dem till första bästa person. Eller var det kanske lättare att bara låta er bortsprungna katt vara borta utan att försöka ta reda på vad som hänt? Kändes samvetet lättare då?

Prova att vara ute dygnet runt utan mat och vatten ett tag framöver nu så får vi se hur ni mår sedan. Kanske leder det till någon slags insikt? Kanske råkar ni också ut för någon som slänger vatten på er i 15-gradig kyla för att jaga bort er från sin tomt? Det är ju ”var mans rätt att freda sin tomt”, eller hur? ”Kattjäveln ska ju inte vara där så den får skylla sig själv” som ”man” brukar säga. Slutligen vill jag ändå ge en stor eloge till Gävles båda katthem och deras personal och volontärer som gör en oersättlig insats för dessa hemlösa katter.

Cats

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons