Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill ni smita från ansvaret för oss

Vad menar egentligen kommunen? Att vi som står lite utanför samhället ska tyna bort? Vi är många psykiskt funktionshindrade i kommunen som nu känner oro, ångest, panik inför vad kommunen gör.

Annons

Vår personal känner sig orolig, våra boendestödsinsatser ska ”sänka kvaliteten”, och vi känner att vår kära verkstad och våra lokaler står näst i tur för er gallring. Vi känner oss alltmer vacklande i vår hälsa när det blir så här. Vill kommunen smita ifrån ansvaret för oss? Hur ska vi klara livet och vardagen då. Jo, ännu sämre än vad vi redan gör, fattar ni inte det?

Vi är redan skadeskjutna i samhället, ska vi bli vingklippta också? Ingen vill ta ansvar för eller hjälpa oss, vilket faktiskt är vår rättighet. Vi försöker med allt vi har att rädda oss själva nu för vi har förstått att kommunen kan vi aldrig lita på. Men framtiden är så oviss och många av oss börjar förlora hoppet. Visst, vi kostar pengar. Men kostnaderna blir större om vi blir sjukare, om vi måste vårdas på sjukhus, om självmord och sämre psykisk hälsa blir verklighet. Ni kan inte sopa oss under mattan och tro att om vi inte syns så finns vi inte. Vi finns! Och vi vill mer än ni tror. Det finns mycket styrka och kraft i oss, trots att vi är ”psyk-stämplade”. Vi kommer att kämpa.

Det är varje människas rättighet att ha ett liv värt att leva. Men hur ska det gå till när vi inte har en strukturerad vardag, någonstans att gå, och har god personal och ledning? Ni kväver oss. Hur känns det att veta det? Men vi har förstått att i världen står vi ensamma. Om inte kommunen finns vid vår sida, vem gör det då? Om inte politiker och tjänstemän börjar se till människan i stället för pengarna så går sådana som vi under. Och vem tar på sig ansvaret då? Inte ni, för ni har redan gjort er av med ansvaret – och det är vi som får känna av det.

Stå upp för vad ni är – människor. Eller har ni slarvat bort den detaljen bland alla budgetar, papper och löner?

som håller till på Navet med sina vänner för det mesta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons