Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill SD avskaffa vår demokrati?


Sverigedemokraterna anser, se sida 6 i principprogrammet, att en gemensam nationell och kulturell identitet bland statens befolkning krävs för en god demokrati och att det därför är svårt att upprätthålla en stark och väl fungerande demokrati om staten bebos av flera folk.

Annons

Vi som är annorlunda anses således vara ett hot mot demokratin enligt SD.

Representativ demokrati, som vi har i Sverige, är ett system för att representera en större grupp människor, som är olika, med avsevärt färre representanter.

Grunden i demokrati är att människorna i den större gruppen är olika, eller om vi ska använda Sverigedemokraternas termer från sidan 6, består av olika folk.

SD:s assimileringspolitik går ut på att eliminera olika folk. Då handlar det inte enbart om att immigranter ska bli som SD vill, se sidan 21, utan det gäller även att nuvarande svenskar inte får förändra sig, se sida 15 i principprogrammet.

En stor skillnad mellan politiska åsikter ligger i normer för lagar och moraliska system. Det här anser SD vara en del av din kultur, se sida 18, som i sin tur avgör om du tillhör den Svenska nationen, se sidan 15. De som inte tillhör den Svenska nationen tillhör ett annat folk och de är ett hot mot demokratin, se sidan 6.

Det finns alltså inte plats för politiska meningsskiljaktigheter i SD:s nation. SD:s politik innebär därför en aktiv avskaffning av demokrati då du ses som ett hot om du vill röstar annorlunda och ständigt ska ”skolas” att tycka lika.

Upplysningen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons