Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändarreplik: Allt är politik, även döendet och sjukvården har ett ansvar

Annons

REPLIK till Azarel, ”Låt oss slippa partipolitik om vårt döende

Allt är politik, även döendet. Man kan tycka vad man vill om att det mest privata ska få vara privat men även här har sjukvården ett ansvar att göra det mesta för patienten och dess anhöriga. Det är Centerpartiets ingång i denna debatt som nu den senaste månaden tagit fart i media.

Vi från Centerpartiet är av åsikten att man ska ha utrymme att i varje del ha möjlighet att sköta detta som familjen och patienten så själva vill. I den palliativa delen finns en planering om hur detta kan ske, den görs i samarbete med familjen och närmaste. Finns särskilda önskemål försöker man tillgodose dessa utifrån resurser och möjligheter. Vid särskilt komplicerad sjukdom, såsom exempelvis ALS, kopplas även den specialiserade palliativa vården in. Detta är så nära ett privat döende som man kan komma tycker jag.

Vi från Centerpartiet och majoriteten har sagt nej till ett hus i Gävle, ett hospice. Vi tror inte på iden att detta hus skulle vara till nytta för hela länet.

I det beslutet och åsikten lägger jag personligen min erfarenhet av sjukvård. Jag är ingen amatör och har definitivt inte lånta fjädrar, de är ditsatta genom 33 års hårt arbete som sjuksköterska och specialistsjuksköterska dag, kväll och natt, vardag som storhelger.

Ja vi ska överlåta till professionen, de som kan, till att planera och verkställa det som är bäst. Men de måste också få rätt resurser och det är inte ett hus i Gävle.

Det ska vara jämlik vård som kommer alla till nytta, oavsett vart man i länet bor!

Anette Olsson (C)

Regionfullmäktigeledamot

Gruppledare C

Barnsjuksköterska

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare