Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändarsvar – F.d. Pilot: Om alla gjorde som jag skulle slitaget på vår planet minskas till ett minimum

Svar till insändaren ”Att åka ut i världen får även du vänja dig av med”:

Först vill jag säga att jag absolut inte är någon klimatförnekare. Jag bor långt ute på landet och lever på det jord och skog producerar så om alla gjorde som jag gör skulle slitaget på vår jord minskas till ett minimum.

Jag förutsätter att du åker tåg så mycket du kan och det är bra, men ska du lite längre bort och kanske korsa stora oceaner blir det problem. Det är det jag menar med er politik, den påminner väldigt mycket av den gamla vänsterrörelsen och ”gröna vågen” på 70-talet eller när den var.

Att vi måste göra något åt klimatet håller jag helt med dig om, men som sagt det är de stora länderna som måste börja. Alla vi industrialiserade länder använder fler jordklot än vi ska, men ”brinner det i Tyskland släcker vi väl inte branden i Sverige” om du förstår vad jag menar.

Så än en gång, hur skulle det se ut med ett öde Arlanda, tomma hotell, och massvis med permitteringar?

Jag tror inte vi kommer så mycket längre i vår diskussion och argumentation men ett tips kan du få. Lägg energin på att få bort det fossila bränslet och in med biobränsle så fort som möjligt.

F.d. Pilot

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare