Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inte försvarbart med individuell lönesättning inom hemtjänst och på äldreboenden!

Det är inte försvarbart att ha individuell lönesättning inom hemtjänst eller på äldreboende!

Alla uppgifter görs hos kund och cheferna får inte veta eftersom de inte är med hos kunderna. De får veta om det är något klagomål, men berömmet för ett bra arbete talar kunden om direkt till personalen.

Inga extra ansvarsområden ska generera högre lön (till exempel ansvarig för beställning av hygienmaterial). Alltså har alla samma arbetsuppgift och ska därmed ha liknande lön.

Utbildning och år i yrket ska självklart premieras men den enorma löneklyftan som finns nu gör att personalgruppen splittras istället för att samarbeta.

Så när ska vi slopa individuella löner inom äldreomsorgen så att alla känner sig lika värda? Vill ha ett svar på vad som gör att vi inte slopar denna förlegade lönesättning? Vill också fråga anställda inom äldreomsorgen i Hofors kommun om hur ni upplever lönerna då ni ej har individuella löner.

Usk

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare