Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

13-åring målskytt i sin debut i division 3

Hallå där...Kim Persson, 13-årig ishockeyspelare som debuterade i division 3 med Skutskärs SK i fredags – och gjorde mål direkt.

Annons

Det blev 5–5 borta mot Lindefallets SK och du gjorde 4–2-målet. Hur gick det till?

– Jag stod bakom mål först. Två av deras spelare försökte sno pucken från oss, men de misslyckades. Jag letade mig fram framför mål och fick stå ganska fri. Jag fick på ett snabbt skott och pucken gick mellan benen på deras målvakt.

Varför fick du chansen i A-laget?

– Jag har egentligen ingen aning, jag har inte fått någon förklaring. Men jag antar att det handlar om min skridskoåkning, jag hänger med bra.

Vad siktar du på framöver?

– Först och främst är det Brynäs U16-lag som gäller, till nästa säsong. Om jag kommer dit blir det spel i TV-pucken automatiskt. När jag väl kommit till Brynäs ska jag bara jobba vidare därifrån. Jag vill gå så långt som möjligt.

Vad är den främsta skillnaden mellan U15-serien och division 3?

– Det är mycket hårdare spel i division 3, det är mer på kropp som gäller. Det tar stopp när man väl åker på en tackling, i U15 kan man komma förbi även fast man fått en tackling, det tar inte tvärstopp. Sedan är det betydligt högre tempo, det är rätt stor skillnad. Men ju fortare det går, desto roligare är det att spela.

Fotnot: Även i går kväll spelade Kim med Skutskär i division 3. Det blev förlust hemma mot Sandvikens IK med 7–2. Den här gången blev det inget mål för Kim.

Mer läsning

Annons