Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

17-årig back gör debut mot Linköping

Hittills har han funnits med på bänken i fem elitseriematcher. Men när Brynäs möter Linköping på bortaplan i morgon får 17-årige Simon Bertilsson debutera.
– Han har varit nära tidigare, men nu är det dags, säger tränaren Niklas Czarnecki.

Annons

I morgon debuterar Brynäs 17-årige back Simon Bertilsson i elitserien. Han gör det mot serieledande Linköping i par med rutinerade Peter Nolander.

– Det spelar ingen roll vilket lag vi möter, men vi har sagt att han ska få debutera på bortaplan – att sedan råkar vara Linköping vi möter gör mindre, säger Brynäs tränare Niklas Czarnecki.

Han har imponerats över Simon Bertilssons framfart i J20-laget och dessutom fått fina vitsord av U18-landslagets Stephan "Lillis" Lundh.

– Ja, "Lillis" var väldigt nöjd med Simons spel i landslagsturneringen i Lake Placid under förra veckan och Simon har på allvar visat att han vill vara med efter flera bra träningar med Brynäs.

Czarnecki avslöjar också att det blir Jacob Markström som vaktar Brynäs kasse och att Micke Lind åter är spelklar efter en tid skadefrånvaro. Vem av backarna som inte får åka med till Linköping under torsdagen.

Antingen blir det Jonte Carlsson eller Ola Svanberg som får stanna hemma. Att Micke Lind kan spela betyder att Johan Alcén blir extra forward.

En annan som börjar bli varm i Brynäskläderna är nyförvärvet Sebastian Lauritzen. Hans tredje match i klubben blir mot sitt gamla lag Linköping.

– Det ska bli kul att möta dem, säger Sebastian.

Annons