Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

18 straffar knäckte Brynäs

18 straffar krävdes för att Modo skulle besegra Brynäs.
Men det var inte det som smärtade mest. I stället satt brynäsarna och deppade över att man, för andra gången på kort tid, tappade en 3–0-ledning till förlust på bortaplan. Det blev 4–3 till Modo.
– Skyll på målvakten, sa Thomas Greiss efteråt.

Annons

Brynäs fick en drömstart och ledde tidigt med 3–0. Men precis som i bortamatchen mot Djurgården 19 oktober tappade man ledningen och förlorade med 4–3. Visserligen efter straffar – men ändå.

Tre viktiga poäng förbyttes till en ynka pinne och ännu en gång hade den tyske målmannen Thomas Greiss en olycklig roll i det. Modos 3–3-kvittering såg långt i från otagbar ut.

– Han storspelar hela matchen och så kommer det där, suckade nyblivne landslagsmannen Mattias Ekholm.

Ekholm var närmast situationen och kunde kanske ha stuckit fram klubban och försökt avstyra Charlie Cooks isskott som smet in under Greiss benskydd när drygt två minuter återstod av ordinarie tid.

– Hade jag satt dit klubban kanske jag styrt in pucken i mål i stället. Därför är det bättre att släppa sådana skottlägen till målvakten. Men nu fick han (Cook) nån slags halvträff – och den gick in. Det känns väldigt tungt, suckade Ekholm.

Att det var en jobbig förlust är lätt att förstå. Brynäs inledde strålande och Eero Somervuori kontrade in 1–0 efter 43 sekunder. Några minuter senare kom nästa spelvändning och Magnus Kahnberg kunde sätta sin egen retur till 2–0.

Brynäs drömstart fullbordades efter nästan exakt tio minuters spel då Jonas Nordquist sprätte in 3–0 bakom Modos Tuomas Tarkki som då byttes ut av tränaren Charles Berglund.

– Det var mitt beslut. En klassisk coachgrej för att få till en förändring, sa Berglund.

Och Nicklas Dahlberg, som byttes in, gjorde sitt och höll nollan. Men sanning var att Brynäs medvetet eller omedvetet drog sig tillbaka och släppte in Modo i matchen.

– Vi vill fortsätta framåt och göra ett mål till och fortsätta spela som i första perioden, ändå blir det inte så, sa Magnus Kahnberg som förutom sitt 2–0-mål också satte en av straffar.

Men han missade också två stycken.

– Jag tycker egentligen att det är ganska roligt att matcherna avgörs på straffar. Men det är klart att när det blir så här så kan jag förstå att det blir lite segdraget.

Förutom att Brynäs, precis som mot Djurgården på Hovet för några veckor sedan tappade en 3–0-ledning till förlust, så förlorade man en maratonstraffläggning för andra gången den här säsongen. Borta mot Frölunda blev det också förlust.

– Jag tänkte inte på Djurgårdsmatchen, det är säkert, sa Mattias Ekholm på frågan om det smög sig in lite oro efter Modos två reduceringar i andra perioden.

– Jag tycker dessutom att det var olika matchbilder. I den här matchen känns det som vi ska fixa det långt i på tredje perioden. Vi försvarar oss jättebra i tredje och var klart värda mer än en poäng i dag, sa Ekholm.

Mer läsning

Annons